Daging Singgang Aroma Kesum

Ramadhan bakal menjelang. Seronok kan. Semoga kita mampu beribadat puasa dengan sempurna. Ye dak?

.....

Semasa saya sedang tidak ada mood mahu amsak apakah. Sedang saya menggodek-godek peti sejuk. Apa sahaja bahan menjadi tidak kena. Sebab nak setting mood memasak masa tidak ada mood memang tak menahan. Macam kita pujuk anak-anak dengan apa cara. Semua kadang-kadang tidak kena dengan dia. Ye dak?

....

Maka. saya memasak daging singgang. dengan memasukkan daun kesum dan tomato.
...


Daging Singgang Aroma Kesum



Bahan-bahan Singgang

Daging – di bersihkan dan dicuci dengan baik.

Rebus daging dengan bahan-bahan dibawah.

Daun kesum

Halia – sati inci

Serai

Tomato – 1 biji

Kiub ayam – knor atau maggi

Lada hitam - di tumbuk

Garam


....

Rebus semua bahan. Sehingga masak. Daging menjadi empuk. Dan asingkan daging.


Hiris daging.

Hidangkan bersama air asam.

Ia sedap.

Memecah selera.

Resepi ini mudah. Sangat mudah. Selamat mencuba.

silasukalesungbatudisini
 

Copyright © 2009 ia adalah tentang senduk dan dapur Designed by csstemplatesmarket

Thanks to Blogger Templates | Converted to Blogger by BloggerThemes.Net