Jagung empat tongkol lama dah dok bertapa dalam peti sejuk saya. maka. elok lah dikurangkan kepada dua tongkol. Kalau tidak rasa macam tidak berguna pulak si jagung itu.
Maka. petang ini saya bakar jagung dua tongkol. Satu untuk saya. satu untuk encik suami. Macam biasa. Resepi suka hati saya. janji sedap.
.....
Bahan-bahan.
2 tongkol jagung – pastikan ia jenis jagung yang ada rasa manis
Marjerin – untuk sapuan pada jagung semasa dibakar
Mayonis – 3 sudu
Susu pekat manis
Garam- secubit rasa.
......
Lumurkan garam pada jagung. Dan sapukan mentega
Dan Sila Bakar.
Dan sila bakar lagi sampai macam ini.
Dalam masa yang sama. Sapukan marjerin pada jagung. Balik-balikkan dia okay.
Nah! sudah masak. sapukan mayonis pada jagung. dan tuangkan sedikit susu pekat manis. sikit saja. jangan nak ngada-ngada banyak. kang manis sangat. tak sedap.
selamat mencuba puan-puan. sodap!