Okay. mari kita bercakap soal maggi.
Encik suami suka jika saya membeli maggi tanpa perencah. Maggi kosong. Balik masak dan buat perencah sendiri. Katanya itu lebih baik dan okay.
Maka. hari itu saya memasak ia. Buka hari itu. sudah berbulan-bulan hari itu saya memasak maggi. Baru hari ini saya update disini.
.......
Maggi Kari
Bahan-bahan
Maggi kosong – saya ambil dua keping
Kari – 5 sudu
Telur – 3 biji
Bebola ikan – 8 biji
Bawang merah dan bawang putih – dihiris untuk ditumis
Sayuran- sila celur
- Kobis
- Kacang panjang
- Sawi
Okay. sila lihat rajah. Sayuran yang dicelur.
Dan maggi kosong ini boleh beli di pasaraya. Pilih yang kosong tanpa perencah.
Mula-mula
Tumiskan bawang sehingga naik bau. Masukkan kari dan air. Sehingga pecah minyak. Kemudian masukkan bebola ikan. Tunggu sehingga mendidih. Masukkan garam secukup rasa. Masukkan telur.
Lihat rajah diatas.
.......
Kemudian. Masukkan maggi rendamkan ia. Sehingga lembut.
sampai jadi macam ini.
Siap.
Masukkan dalam mangkuk, masukkan sayur.
selamat mencuba!
silasukalesungbatudisini